Saskia van Huisstede is paramedisch natuurgeneeskundig therapeut aangesloten bij de BATC en heeft sinds 1996 een eigen praktijk.

Wie ben ik?

Welkom! Mijn naam is Saskia van Huisstede en ik ben lang zoekende geweest wat ik wou ‘worden’. Eigenlijk wilde ik vooral ‘zijn’ wie ik ben, waarbij mijn beroep slechts een weerspiegeling is van wat mij als mens bezighoudt. Dus dat er geen onderscheid is tussen wie ik ben en wat ik doe. Ik heb vele kantoorbanen gehad, die mij niet voldoende konden boeien. De slogan ‘Als je doet wat je echt leuk vindt, hoef je nooit meer te werken’, was de uitdaging die ik zocht in mijn werkzaamheden. Ik heb een aantal jaren een avondopleiding op de Kunstacademie gevolgd, richting Publiciteitsvormgeving, wat het voor mij toch ook niet echt was omdat het te commercieel was.

Na een cursus massage kwam ik er achter dat ik hier wel ‘fealing’ mee had. Hierna ben ik de opleiding Integratieve Massage gaan volgen, waarna nog vele opleidingen, cursussen en workshops volgden. Uiteindelijk ging ik steeds meer de samenhang zien van klachten van zowel fysieke alsook emotionele, mentale en spirituele factoren. Daarom maak ik ook gebruik van diverse disciplines waardoor sneller en betere resultaten mogelijk zijn. Ik vind daarbij een holistische visie erg belangrijk en ik laat mij daarbij ook leiden door mijn intuïtie. Hierdoor ben ik nog steeds enthousiast om mijn cliënten te begeleiden naar heelheid op meerdere terreinen en meer in balans in hun leven. Sinds 1996 werk ik met veel passie en plezier in mijn eigen praktijk.

Ik ben vrij snel op verzoek begonnen met het geven van Stoelmassagetrainingen aan therapeuten. Van de verschillende cursussen die ik gevolgd had, maakte ik mijn eigen versie met diverse modules, waarbij ik de Basiscursus Stoelmassage en Stoelmassage voor professionals gaf. Daarnaast heb ik andere docenten aangetrokken die de modules Oosterse Filosofie en Meridianen en Medische Basiskennis en Moving Energy gaven. Daarna heb ik de cursus Shantala Babymassage aan ouders gegeven, een aantal keren een Body Mind workshop bij Bayer en tenslotte een seizoen Stoelyoga gegeven in Barneveld.

Inmiddels ben ik als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut aangesloten bij de BATC. Ik heb een praktijk in Barneveld. Ik maak gebruik van een combinatie van verschillende massagetechnieken en healingmethoden. Soms aangevuld met voedingsadviezen, bewegings- of ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Verder werk ik met Mindfulness, Alfatraining, Bachremedies, edelstenen, hot stone en klankschalen. De behandelingen zijn altijd een wisselwerking, waarbij eigen verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid en welzijn voorop staat. Ook werk ik nauw samen met andere therapeuten en verwijs ik soms door ter aanvulling van mijn behandelingen.

Ik ben aangesloten bij de BATC waardoor vergoeding door zorgverzekering mogelijk is voor alle behandelingen.