Vitaliteit en gezondheid hebben te maken met de juiste voeding. Natuurlijke groenten en fruit die vers en onbewerkt zijn vormen de basis van een gezonde levensstijl

Voeding

Om gezond en vitaal te blijven is het belangrijk de juiste voeding tot je te nemen. Veel van mijn cliënten hebben echter klachten die te maken hebben met verzuring van hun lichaam. Denk daarbij een fybromialgie, reumatische klachten, artrose, artritis, maar ook hoofdpijn en spierpijnen hebben vaak te maken met verzuring van het lichaam.

Verzuring kan verschillende oorzaken hebben. Echter, voeding speelt een belangrijke rol. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om zoveel mogelijk verse en biologische groenten en fruit te eten. Kant en klaar maaltijden en toevoegingen van sauzen etc. uit zakjes en pakjes zitten vaak vol met verkeerde E-nummers, kleur- en geurstoffen en teveel zout en suiker.

Om een duidelijk beeld te krijgen in hoeverre je lichaam verzuurd is, is er de mogelijkheid urinetests te doen. Belangrijk is dit op drie momenten van de dag te doen een week lang om een volledig beeld te krijgen in hoeverre het lichaam verzuurd is. Daarna kunnen we een behandelplan opstellen.