De 5 natuurgerichte principes – energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche – zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar.

De 5 natuurgerichte principes

 1. Energie

  Alles om ons heen bestaat uit energie. We hebben zelf diverse energielichamen, zoals het fysieke lichaam (grofstoffelijk), het mentaal lichaam (denken), emotionele lichaam (gevoelens), energetisch lichaam (aura) en het spirituele lichaam (causaal). Bij een verstoorde energiebalans is er sprake van een blokkade waarbij de diverse lichamen op elkaar inwerken. Daarom maak ik ook gebruik van meerdere disciplines, zoals verschillende vormen van massage en healing zoals Reiki, Vortex-healingen magnetiseren

 2. Prikkeloverdracht

  Een verstoring van de zenuwbanen en meridianen verhinderen ook het genezingsproces. Hiervoor gebruik ik voetreflex en Do-In yoga oefeningen wat zorgt voor zowel ontspanning als vitaliteit.

 3. Drainage

  Vaak is het lichaam toxisch overbelast. Dat betekent dat afvalstoffen zich ophopen in het lichaam wat kan leiden tot een scala aan klachten. Methoden die helpen om het lichaam te ontgiften zijn manuele lymfedrainage en het herstellen van de zuur-base balans door het gebruik van diverse middelen.

 4. Voeding

  Gezonde voeding is belangrijk voor zowel lichaam als geest. Ik ben als voedingstherapeut gespecialiseerd in klachten die te maken hebben met verzuring van het lichaam. Daarom geef ik voedingsadviezen waardoor het lichaam weer in balans komt.

 5. Psyche

  Tenslotte heeft ook ons denkpatroon een belangrijke weerslag op ons algehele functioneren. Ook het onderbewuste bepaalt voor een groot deel ons doen en laten. Inzicht en bewustwording is bij deze belangrijk. Als ondersteuning gebruik ik hierbij Bachremedies, metamorfosemassage en de MIR-methode.