SATTVA Duinkerken 62, 3771CZ, Barneveld +31 (0)6 - 54 94 5208 info@sattvapraktijk.nl https://www.sattvapraktijk.nl/_db/style/logo.png
SATTVA
Het uitgangspunt bij voetreflexologie is dat je voeten een afspiegeling zijn van je lichaam.

Voetreflextherapie

Voetreflextherapie is zo'n 5000 jaar geleden ontstaan en werd toegepast in Egypte, India, Japan en China. Het uitgangspunt bij voetreflexologie is dat de voeten een afspiegeling zijn van het lichaam omdat de verschillende zones van de voet corresponderen met alle organen, klieren en lichaamsdelen. Hierbij gaat men uit van de eenheid van lichaam en geest, het holistisch mensbeeld. Er zitten zo'n 30.000 zenuwuiteinden in de voet en door drukpuntmassage van de zones kunnen blokkades worden opgespoord en opgeheven en wordt het evenwicht weer hersteld. Voetreflextherapie is een veilige methode en werkt vaak zeer ontspannend waarbij het lichaam wordt aangezet tot het zelfgenezend vermogen.

 

Voetreflexbehandeling

Wanneer voetreflextherapie

Bij bepaalde klachten zullen behandelingen in overleg met uw arts gebeuren.

 


 

Hoe ziet een voetreflexbehandeling eruit?

Hoe ziet een voetreflexbehandeling eruit? De eerste sessie duurt ongeveer anderhalf uur waarin een voetdiagnose gemaakt wordt om een totaal indruk te krijgen van de voet. Er wordt ook een ziektegeschiedenis afgenomen. Hierna wordt een behandelplan opgesteld. In het begin zijn de behandelingen meestal wekelijks, daarna één keer per 2 weken en geleidelijk aan worden de behandeling afgebouwd.