SATTVA Duinkerken 62, 3771CZ, Barneveld +31 (0)6 - 54 94 5208 info@sattvapraktijk.nl https://www.sattvapraktijk.nl/_db/style/logo.png
SATTVA
M.b.v. Noor & Floor heb ik mijn slaapkamer ingericht volgens de Feng Shui filosofie. Zij maken gebruik van de horoscoop en de Ba Gua met de bijbehorende elementen.
2021-01-14 11:09:39 SATTVA https://www.sattvapraktijk.nl/_db/style/logo.png www.sattvapraktijk.nl

Een nieuwe slaapkamer m.b.v. Feng Shui

vrijdag 18 december 2020
Een nieuwe slaapkamer m.b.v. Feng Shui

Op een zondagmiddag luisterde ik naar een Youtube filmpje van een Indiase goeroe die sprak over de positie van je bed. Dat het nadelig is om je hoofdeinde naar het noorden te plaatsen. Het zou je onrustige nachten geven, eventueel ook nachtmerries en zelfs tia’s!!! Aangezien mijn bed naar het noorden stond triggerde dit in mij om het verder te onderzoeken hoe dit dan zat. Omdat door het aardmagnetisch veld hele continenten verschuiven, nam ik zonder meer aan dat dit ook een uitwerking zou kunnen hebben op de mens.  Ik begreep van iemand anders dat dit te maken had met dat er in het lichaam ijzerdeeltjes zitten en deze naar het noorden worden getrokken, dus naar het hoofd. Ah.. dat is dus de verklaring dacht ik. Maar ja, wat nu? Tot nu toe was ik tevreden met mijn slaapkamer. Ik had mijn slaapkamer Tibetaans ingericht met veel rood, oranje en violet. En het stond redelijk vol met spullen, dat maakte het wel onrustig. Maar ik wist niet goed hoe ik mijn slaapkamer anders in kon richten. En wat voor kleuren zou ik dan beter kunnen gebruiken? Ik voelde de noodzaak hulp in te schakelen. Ik kwam op het idee dat Feng Shui deskundigen hier wel iets mee zouden kunnen. Ik vond uiteindelijk Noor en Floor van het Feng Shui bedrijf Door&Door bereidt om mij te helpen. Ik moest hen foto’s en een filmpje opsturen zodat ze konden zien hoe mijn slaapkamer eruit zag. Zij zijn aan de slag gegaan en hebben een nieuw ontwerp  gemaakt met behulp van de Feng Shui methode.

Noor & Floor maken gebruik van de conceptuele Feng Shui. Dit is een eeuwenoude filosofie zonder strikte en rigide regels waarbij er ook ruimte en aandacht is voor mogelijkheden.  Daarbij staat de mens centraal. Ik moest daarom ook mijn geboortedatum opgeven waarna zij een beter beeld konden vormen wie ik ben en welke elementen voor mij van belang zijn. De elementen die horen bij de Feng Shui zijn aarde, metaal, water, hout en vuur. Bij de desbetreffende elementen horen de verschillende kleuren, materialen en objecten. De elementen hebben elk hun eigen karaktereigenschappen.Eerst werd er een analyse gemaakt met behulp van de Ba Gua. Deze laat zien hoe de elementen en hun energie zich bevinden in mijn huis en in de desbetreffende kamer. De 9 vlakken representeren de elementen en hun 9 levensaspecten. Er moest daarvoor een plattegrond getekend worden van mijn huis waarna de Ba Gua er overheen gelegd werd. De Ba Gua is ook verbonden met Yin en Yang.  Daarnaast helpt het om keuzes te maken v.w.b. kleuren en materialen.

Daarna heb ik met Noor een zoomgesprek gehad waarbij zij mij uitlegde hoe e.e.a. werkt volgens de Feng Shui filosofie. Hierbij gaat het vooral om hoe de energie verdeeld is in mijn woning, waar mijn slaapkamer gesitueerd is, wat voor interieur ik heb v.w.b. meubels en accessoires en welke kleuren ik gebruik. Mijn bed stond i.d.d. verkeerd in die zin dat volgens de Feng Shui methode die Noor & Floor hanteren, het belangrijk was dat ik vanuit mijn bed de deur moest kunnen zien. Dat kwam toevallig ook overeen met mijn wens om mijn hoofdeinde te verplaatsen naar het Oosten. Ik had een aantal vrolijke kinderfoto’s waarvan gezegd werd dat ik die beter ook kon verwijderen omdat foto’s van mensen verstorend werken. Je geeft de betreffende personen op de foto energetische toestemming om mee te kijken. En dat is iets wat je in je slaapkamer liever niet hebt. Ik had een open boekenkastje wat ook veel onrust geeft. Het is te ingewikkeld om een precieze uitleg te geven hoe de elementen in mijn slaapkamer op elkaar inwerken maar kort gezegd kwam het erop neer dat ik vooral  Water en Aarde elementen moest gebruiken. Eigenlijk moest mijn slaapkamer ook hoog nodig geschilderd worden en de oude vloerbedekking vervangen worden voor een nieuwe. Dus werk aan de winkel!

Ik heb uiteindelijk gekozen voor de kleuren wit, is de kleur van metaal en turquoise die horen bij het element Water. Een Aarde element is geel en deze kleur komt terug in mijn lampen en mijn gouden Boeddha. Het lukte mij niet alle adviezen op te volgen want ik ben verknocht aan mijn 2 varens in de slaapkamer. Planten schijnen echter veel energie te onttrekken omdat ze een yange energie vertegenwoordigen.

Mijn idee was uiteindelijk om een Bohemian hemelbed te maken. Daarvoor ging ik aan de slag bij mijn zus die mij geholpen heeft de gordijnen te naaien voor het hemelbed. Ik heb mijn bed wit geschilderd. Het hoofdbord – een whitewash houtsnijwerk van 140-140cm – is inmiddels besteld en komt volgend jaar uit India. Verder heb ik over mijn oranje gekleurde stoel bedekt met een turquoise doek. Mijn beddengoed is wit en turquoise. Ik heb een boeken-/ladenkast met deurtjes gekocht en wit geverfd.

Gelukkig kende ik een paar handige mannen in mijn omgeving die bereid waren mij te helpen. Ik heb hulp gehad van een schilder, mijn klusjesman – staat altijd voor mij klaar, top!, een behanger en tapijtlegger. Op een paar dingen na is mijn slaapkamer nu klaar. Het interieur is nu veel rustiger en oogt fris en helder. Tja…. en je bent natuurlijk nieuwsgierig wat het eindresultaat is…. De foto lijkt er een beetje op maar is niet mijn slaapkamer want ik wil ook nog wat privacy....., maar dat snap je wel.

Ik ben erg blij met de hulp van Noor & Floor, waardoor ik nu veel meer rust en harmonie heb kunnen creëren in mijn slaapkamer.!